Sportkanjers IJsselstein in finale

Met trots kunnen we melden dat sportkanjers IJsselstein is doorgedrongen tot de landelijke finale van de verkiezing voor de Richard Krajicek Foundation Award 2008. Sportkanjers IJsselstein is gestart als pilot ism de stichting Sportkanjers.

Tekst Website Richard Krajicek Foundation.

16/1/2009

Het pilotproject ‘Sportkanjers’ uit IJsselstein heeft vrijdag 16 januari de Utrechtse voorronde van de Richard Krajicek Foundation Award 2008 gewonnen. Hiermee heeft de organisatie 1000 euro gewonnen voor het project. Sportkanjers is een project voor kinderen tot 12 jaar die door een sociale of emotionele achterstand niet kunnen sporten bij een sportvereniging. Met Sportkanjers gaat IJsselstein door naar de landelijke finale op 11 februari.

Finalisten
Drie finalisten uit de provincie presenteerden tijdens de voorronde in het huis van de Sport in Nieuwegein hun project voor een vakkundige jury, samengesteld door Sportservice Midden Nederland. Deze finalisten zijn door de jury geselecteerd uit zeven Utrechtse nominaties. Naast de uiteindelijke winnaar uit IJsselstein, waren ook Kinder Medisch Centrum De Bron uit Vinkeveen en Sportservice Veenendaal aanwezig. Het Kinder Medisch Centrum De Bron deed mee met een programma tegen overgewicht ‘Kids Fit Fun & Food’ en Sportservice Veenendaal met een loopproject voor middelbare scholen in Veenendaal ‘IRun2BFit!’.

Sportkanjerlessen
De jury heeft gekozen voor het project Sportkanjers vanwege de bijzondere samenwerking tussen de scholen, de sportverenigingen en het welzijnswerk. Tijdens de sportkanjerlessen leren kinderen hoe het is om een kanjer te zijn, zodat ze weer mee kunnen doen bij een sportvereniging. Er wordt met name gewerkt aan het zelfvertrouwen van de kinderen. Het uiteindelijke doel is dat de kinderen genoeg vertrouwen krijgen om mee te kunnen doen bij een sportvereniging. Dit pilotproject dient hopelijk als een goed voorbeeld voor andere gemeenten in Nederland.

Landelijke finale
De landelijke finale van de Richard Krajicek Foundation Award vindt plaats op 11 februari tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam. Het project Sportkanjers maakt dan kans op 2.500 euro, 5.000 euro of op de hoofdprijs van 10.000 euro.