Start Sportkanjerclub in Amersfoort per 5 maart

Stichting Sportkanjers organiseert ism ASC Nieuwland en ABC scholen Nieuwland een sportkanjerclub op de sportplaza van de voetbalvereniging.

De sportkanjerclub is een fantastische plek voor kinderen die sociaal onhandig, verlegen, afhankelijk of (verbaal) agressief zijn. Voor deze kinderen is het niet altijd mogelijk om succesvol lid te zijn of te blijven van een sportvereniging. Dat is jammer, want onderdeel uitmaken van een vereniging is juist zo goed.

De sportkanjerclub is er natuurlijk ook voor kinderen die nog meer uit de sport willen halen. Zelfvertrouwen, assertiviteit, teamspirit en zelfstandigheid zijn vaardigheden die ontwikkeld kunnen worden.

De Sportkanjerclub werkt met de kanjermethode die ontwikkeld is door het instituut voor kanjertraining. De methode wordt veelvuldig in het onderwijs gebruikt en is erkend door het RIVM.

De zes sportkanjerafspraken zijn de basis voor de sportlessen waarin ook aandacht wordt besteed aan reflectie op sportgedrag. Door het (t)huiswerk kunnen ouders hun kinderen ondersteunen en daarmee participeren in het ontwikkelingsproces.

Natuurlijk willen we achterstanden op sociaal-emotioneel vlak inlopen, maar lekker met elkaar sporten zal toch een belangrijke doelstelling blijven.

Zie Sportkanjerclub