Buurtsportcoach dé Coolste baan van Nederland!

Stichting sportkanjers levert twee buurtsportcoaches in Amsterdam. In Amsterdam Zuid-oost en Nieuw-West zijn twee teams van sportpedagogen actief om het opvoedkundig klimaat bij de sportverenigingen te versterken. In onderstaand bericht van de gemeente Amsterdam wordt melding gemaakt van de officiële start. Tessa Blom is onze teamcoach 06-33315315

foto buurtsportcoaches

Vandaag ontbeten zo’n  40 buurtsportcoaches op een unieke plek in Amsterdam. Het Olympisch Stadion, deze maand omgetoverd tot ijsbaan, was vandaag de ontbijttafel voor deze groep Amsterdamse coaches. Wethouder Eric van der Burg was erbij aanwezig om de officiële aftrap te geven.

De buurtsportcoaches gaan zich richten op kinderen met overgewicht,  jongeren die specifieke aandacht nodig hebben om in beweging te komen en op volwassenen. Juist senioren en bijzondere risicogroepen bewegen te weinig. Daarnaast dragen de coaches bij aan een beter sportklimaat bij verenigingen. Zodat iedereen die gaat bewegen dit in een prettige omgeving kan doen. Een omgeving waar sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan.

Fietsen, hardlopen, buiten spelende kinderen, er wordt best bewogen in Amsterdam maar er is nog veel werk aan de winkel. Bewegen kan voor zoveel goede zaken een katalysator zijn. Denk hierbij aan een manier om uit een sociaal isolement te komen, weer lekker in je vel zitten, zelfvertrouwen versterken, sociale en motorische vaardigheden verbeteren.

De buurtsportcoaches worden door heel Amsterdam op 4 verschillende gebieden ingezet:

  • Amsterdam Aanpak Gezond Gewicht
  • Sportstimulering Jeugd, bijzondere risicogroepen
  • Veilig Sportklimaat
  • Sportstimulering Senioren en bijzondere risicogroepen

Enkele buurtsportcoaches zijn in 2013 al begonnen met hun nieuwe baan, vele gaan in 2014 van start. Omdat ze veelal zelfstandig opereren vanuit verschillende organisaties en op diverse terreinen,  was dit het moment om elkaar te ontmoeten in een informele zetting,  ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.